5 manieren om obstakels weg te nemen

5 manieren om obstakels voor het behalen van doelen weg te nemen

Het leven is niets anders dan een hindernisbaan, het gaat erom dat je die hindernisbaan “met succes” doorkomt om het gewenste doel te bereiken. En het is normaal dat je obstakels tegenkomt bij het nastreven van je doel.

Het is de vraag hoe je ermee omgaat.

Wanneer deze obstakels echter hinderlijk beginnen te worden tot het punt dat ze bijna een einde maken aan je doel(en); of erger nog, waardoor je je doel opgeeft, is het tijd voor actie.

Dat gezegd hebbende, zijn hier 5 manieren om obstakels voor het behalen van doelen weg te nemen. Manieren om je aandacht gefocust te houden bij het bereiken van elk doel waar je je op richt.

Stap 1. Denk positief.

Dit betekent: stop niet, geef niet op. Vooral als je als zoveel werk heb verzet, om je doel te bereiken, zou er geen ruimte moeten zijn om te stoppen.

Stoppen is hetzelfde als teruggaan naar de tijd vóór het vaststellen van het doel. Dat is tijd, energie, geld en een heleboel dingen die verspild en verloren gaan. Het is letterlijk en figuurlijk duurder om te stoppen dan om een ​​oplossing voor het probleem te vinden, om nog maar te zwijgen van de frustratie die je voelt.

5 manieren om obstakels weg te nemen, houd een open en nieuwsgierige geest

Stap 2. Houd een heldere, open en nieuwsgierige geest.

Sta altijd klaar om nieuwe ideeën op te vangen. Focus en concentreer je. Denk breed en sta altijd open voor (zelfs onconventionele) opties om het specifieke obstakel waarmee je momenteel mee te maken hebt, weg te nemen.

Stap 3. Volharden en volhouden.

Zorg ervoor dat je elke mogelijkheid volledig benut. Ga door tot op het punt van vallen en opstaan, om er zeker van te zijn dat er een oplossing is om het probleem waarmee je te maken hebt op te lossen.

Stap 4. Simuleren.

Probeer in je hoofd een mogelijke oplossing voor te stellen om het obstakel dat je tegenwerkt te helpen overwinnen en / of op te lossen.

Stap 5. Hulp vragen.

Als alles mislukt, vraag dan hulp van anderen waarvan je weet dat die meer kennis hebben van wat moet gebeuren. Ze kunnen je misschien helpen over een dood punt heen te komen. Hun suggesties zijn misschien niet noodzakelijk de juiste of exacte suggesties waarop je hoopte. Maar ze kunnen nieuwe ideeën oproepen om de juiste oplossing voor je probleem te vinden.

Dit zijn de 5 manieren om obstakels weg te nemen die je van je doel afhouden.

Maar … voordat ik dit artikel beëindig, zou ik je nog het volgende in overweging willen geven.

Voorbeeld

Stel dat je aan een fantastisch nieuw product hebt bedacht. Je bent ervan overtuigd en opgewonden over dat dit product op de markt kan worden verkocht zodra het daadwerkelijk uit komt.

Je vertelt je verhaal aan een goede vriend. Hij is echter lang niet zo enthousiast als jij. Sterker nog, je vriend zegt dat je product tijd- en geldverspilling zal zijn. Hij heeft daarvoor ook een aantal argumenten.

“Als jouw productidee een succes moet worden, hoe komt het dan dat niemand anders het al lang heeft bedacht?”

Klinkt dit bekend?

Deze opmerking kan voldoende zijn om jou te doen besluiten dat je vriend eigenlijk wel gelijk heeft. Zijn reactie is voor jou reden je nieuwe productidee maar te vergeten.

Dit exacte scenario gebeurt de hele tijd over de hele wereld.

Word hier geen slachtoffer van.

Je bent je eigen persoon met je eigen meningen en overtuigingen. Hoewel het goed is om de meningen van andere mensen en hun redenen te horen, is het uiteindelijk de jouwe op basis van de informatie die je hebt ontvangen en onderzocht.

5 manieren om obstakels weg te nemen

Dus de les hier is: wees standvastig in je overtuigingen en volg de wensen van je hart en verstand. Je weet gewoon nooit wat de uitkomst zou kunnen zijn. En je vriend weet dat evenmin. Het wonder product WD-40 is een middel dat zijn werking allang bewezen heeft. Dat het “40” heet, komt omdat er 39 mislukte middelen aan vooraf gingen……

Naar Omgaan met tegenslag en obstakels overwinnen

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *