Coachen om resultaten te behalen

Coachen om resultaten te behalen. Als leidinggevende is het coachen van je medewerkers een goede manier om hen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook of misschien wel juist, als je leidinggevende bent in een kleine organisatie, kan het gebruik van coaching vaardigheden uitermate zinvol zijn.

Coaching kan helpen bij het creëren van duidelijkheid en richting waarin een medewerker zich kan ontwikkelen. Wat kan de medewerker, wat wil hij of zij verder bereiken, wat is daarvoor nodig en wat is de meerwaarde daarvan voor de organisatie. Vergeet die laatste niet, want investeren van tijd en geld in medewerkers moet de organisatie natuurlijk ook iets opleveren. Het kan helpen om samen met de medewerker een ​​actieplan op te stellen om op die manier de gestelde doelen te bereiken.

Coachen om resultaten te behalen. Wat heeft de medewerker nodig om het beste uit zichzelf te halen?

Coachen om resultaten te behalen

Het is belangrijk dat de medewerker weet wat hij of zij wil en wat de organisatie kan doen om te helpen dit te bereiken. Als de medewerker een opleiding wil gaan doen, wees dan van tevoren duidelijk in wie voor de kosten opdraait. Maak eventueel afspraken over wat de gevolgen zijn als de medewerker binnen drie jaar een andere baan accepteert. Het is niet ongebruikelijk dat wanneer de organisatie de opleiding betaalt, de medewerker zich voor tenminste drie jaar verbindt aan de organisatie. Wil de medewerker tussendoor weg, dan kan dat natuurlijk, maar dan betaalt de medewerker een deel van de opleidingskosten terug aan het bedrijf.

Maak inzichtelijk voor jezelf en voor de medewerker wat de persoonlijke ontwikkeling voor de organisatie betekent. Krijgt de medewerker meer verantwoordelijkheid? Gaat de medewerker minder fouten maken?

Relevante coaching vragen

Wat heeft de medewerker nodig aan individuele aandacht om zich persoonlijk te kunnen ontwikkelen?

  • Hoe inspireer je de medewerker om zelf met oplossingen te komen?
  • Wat kun jij doen om de medewerker gefocust op de afgesproken doelen te houden?
  • Hoe ondersteun je de medewerker?
  • Zijn er obstakels die je medewerker beletten zich te ontwikkelen?
  • Welle prioriteiten stel je?
  • Hoe daag je de medewerker uit om de volgende stap te zetten?

Als je effectief coacht, dan stel je vragen aan je zelf en aan de mensen die je coacht. Je geeft echter alleen antwoord op de vragen die je aan jezelf hebt gesteld. Hierdoor leg je een stevig fundament voor jezelf. Zo ben je in staat beslissingen te nemen die in lijn zijn met de waarden die je zelf het meest waardeert. Hierdoor blijf je trouw aan jezelf. Degene die door jou gecoacht wordt zal jouw begeleiding als oprecht en authentiek ervaren. Behalve dat je nu effectief kunt coachen, ben je tegelijk een voorbeeld en inspiratiebron voor je coachee. Dit is de sleutel tot het creëren van doorbraken op het gebied van commitment. Profiteer hiervan om je organisatie te laten groeien.

Naar Online Cursus Effectief Leiderschap

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *