Online Cursus Effectief Leiderschap. Ontwikkel je leidinggevende vaardigheden en word die inspirerende en motiverende leidinggevende voor je mensen.

Voor wie?

Werk jij als leidinggevende met een team van professionals? Wil jij je leidinggevende vaardigheden ontwikkelen? Heb je het gevoel dat je iets mist of dat je niet het beste uit je mensen haalt? Leer helder en effectief communiceren, delegeren en motiveren. Word de inspirerende leider die past bij leidinggeven in de 21e eeuw.

Volg de online cursus Effectief Leiderschap.

Leer over de drie pijlers van effectief leiderschap en hoe jij ze optimaal inzet. Gebruik onze 360 graden feedback tool om te ontdekken jij waar jij nu staat als leidinggevende. Ontdek wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Haal het beste uit jezelf en je team.

Online Cursus Effectief Leiderschap. Overzichtsfoto

Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je van ons de factuur voor de cursus. Zo gauw de betaling binnen is, krijg je toegang tot alle cursus onderdelen.

De cursus en al het materiaal is volledig online. Je kunt er mee aan de slag wanneer het jou past en je hoeft dus niet naar een aparte les locatie te komen.

Maar het is toch goed, zo’n cursus buiten het bedrijf?

Het is maar hoe je het bekijkt. Mijn eigen ervaring is, en misschien herken je het wel, dat dit soort cursussen heel inspirerend zijn op de dag (of dagen) zelf. Je komt helemaal voor energie en goede plannen terug op je werk.

Maar dan. Je mensen hebben die inspiratie die jij hebt opgedaan NIET opgedaan. Dat gevoel van energie en er weer vól tegenaan te willen, hebben zij niet. En het lastige is dat je dat soort gevoelens niet goed kunt overdragen. Voor je het weet val je terug in je oude patroon. En dat is logisch, want jij bent de enige die cursus of training hebt gedaan.

Online Cursus Effectief Leiderschap

Dat is wat deze cursus anders maakt. Vanaf het begin af aan word je bijna gedwongen om je team te betrekken. Je hebt hun nodig voor je opdrachten. EN ZO HOORT HET OOK! Effectief Leiderschap vraagt om een actieve wisselwerking tussen leider en team. Als die interactie er niet is, gaat het NOOIT werken.

Effectief Leiderschap is gestoeld op vertrouwen. Vertrouwen van het team in de leider, vertrouwen van de leider in het team en vertrouwen van de superieur in de teamleider (of afdelingsleider, in ieder geval degene die zich Effectief Leiderschap eigen wil maken).

Daarom is het belangrijk het team zo gauw mogelijk te betrekken bij de implementatie van veranderingen. Daarbij heb jij de feedback van je team nodig om te weten wat zij van jou nodig hebben. En jij hebt hun informatie nodig om te weten waar jij hun kunt helpen het beste uit zichzelf te halen. Dat betekent dus ook dat wat jullie leren meteen in praktijk gebracht kan worden.

Het kan wel een zinvolle toevoeging zijn om met je team buiten kantoor te zijn om met Effectief Leiderschap aan de slag te gaan, maar neem je team dan mee!

Letterlijk en figuurlijk. Dat geeft het meeste rendement. Je zult merken dat de inspiratie dan door je hele team heentrekt en dat brengt jullie samen in de flow om de dingen constructief aan te pakken.

Online cursus Effectief Leiderschap: Cursusinhoud

Inhoud van online cursus Effectief Leiderschap

Video lessen:

Introductievideo: Wat is Leiderschap?
Videoles 1: de 3 meest cruciale doelen voor leiders
Videoles 2: 4 manieren om je team te motiveren
Videoles 3: Hoe je team te leiden
Videoles 4: Creativiteit vs productiviteit
Videoles 5: Koester de kritische medewerker
Videoles 6: Presenteer je als leider
Videoles 7: 5 valkuilen voor onzekere leiders

Verdiepingsvideo’s:

 1. 10 manieren om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren
 2. Leiderschap en vertrouwen
 3. Sterke leiders zijn levenslange studenten
 4. Omgaan met medewerkers die niet doen wat ze zouden moeten doen

Werkvideo’s:

 1. Doelstellingen
 2. Hoe gebruik ik de 360 graden feedback tool

Boeken:

 • Basis Effectief Leiderschap; de 3 pijlers
 • Hoe je een leider wordt in 5 minuten verteld
 • Motivatie van het personeel
 • Overwin je angst voor spreken in het openbaar
 • Verbeter je communicatieve vaardigheden
 • Verhoog je focus voor een betere productiviteit
 • Praktijksituaties

Werkboek; inhoud (pfd formaat)

               Onderzoek je leiderschapsvaardigheden; 360 graden feedback
               Werkbladen eenvoudig en aangepast werkplan
               Werkbladen takenlijst en sortering taken
Beslissingstool

Extra:

 • E-magazine over leiderschap
 • Video met 10 affirmaties
 • Samenvatting van alle video lessen (printbaar)

Online cursus Effectief Leiderschap

Doelgroep:

Deze cursus is speciaal bedoeld voor (aankomend) leidinggevenden. De cursus is gericht om in relatief korte tijd significante stappen te zetten in het ontwikkelen van je leidinggevende kwaliteiten.
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding.

Kosten:

De kosten van deze online cursus zijn
€ 279 inclusief BTW

Wacht eens, dit soort cursussen zijn gewoonlijk toch altijd veel duurder?

Dat klopt, maar dat komt omdat dit soort cursussen vaak in grote zalen of conferentiecentra worden gegeven. Bovendien zijn er heel vaak een aantal sprekers op zo’n cursus. Dat moet wel allemaal worden betaald. Die kosten zijn er bij deze cursus niet, dus de prijs kan een heel stuk lager in vergelijking met andere cursussen.

Schrijf je hier in voor de cursus

[learn_press_profile]