Geef leiding door het juiste voorbeeld

Geef leiding door het juiste voorbeeld. Bedenk dat je mensen op je letten. Jouw gedrag wordt gezien. Een effectieve leider maakt gebruik van deze kennis door het gedrag van de medewerkers in een bepaalde richting te sturen.

We hebben allemaal gehoord dat leiders het goede voorbeeld moeten geven; dat mensen meer aandacht besteden aan onze daden dan aan onze woorden. Dit is helemaal waar. Wat deze waarheid eveneens inhoudt, maar wat niet altijd wordt gezegd, is dat mensen elk voorbeeld zullen volgen dat we geven.

Om dan een opmerkelijke leider te zijn, moeten we bewuste keuzes maken om de juiste voorbeelden te geven om te leiden in richtingen die we willen dat mensen volgen.

De rupsen

Processierupsen zijn een ongebruikelijke soort. Ze reizen achter elkaar aan, kop aan staart op zoek naar voedsel. Vanwege dit gedrag voerde Jean Henri Fabre, de Franse entomoloog, een experiment uit.

Geef leiding door het juiste voorbeeld. Eikenprocessierups.
eikenprocessierups

Hij plaatste processierupsen achter elkaar in een cirkel rond de rand van een theekopje. In de theekop plaatste hij hun favoriete eten, centimeters van hun huidige locatie.

Door instinct en de kracht van gewoonte cirkelde de ring van rupsen zeven dagen rond het theekopje, totdat ze stierven van uitputting en honger. Ze stierven met het voedsel dat ze zochten op slechts enkele centimeters afstand. Vanwege hun aard gingen ze er allemaal vanuit dat een andere rups de leiding had.

Hoewel wij mensen inzichtelijker, complexer en intelligenter zijn, bootst ons gedrag helaas vaak dat van de processierups na.

Effectief leidinggeven, leiders worden gevolgd

We volgen onze leiders en gewoonten blindelings, zonder ons af te vragen of onze richting ons zal brengen waar we heen willen. Als we leiding geven, vertrouwen we vaak te veel op instinct en gewoonte. Misschien nog erger, als we zelf geen leider zijn, denken we soms helemaal niet na, ervan uitgaande dat de leiders het wel zulllen weten en goed doen. Misschien doen ze dat ook wel. Of misschien zetten we gezamenlijk onze eigen theekopje neer.

Leiders moeten leiden

Blind volgen is niet goed voor ons als individuen, maar kan zelfs ronduit kwalijk zijn voor leiders.  Als leiders worden we gevraagd om mensen naar een gewenste toekomst te leiden. Van ons wordt terecht verwacht dat we dat doen met goede informatie en een onderbouwde aanpak. Als we als leider nergens meer een weerwoord krijgen, als kritiek is verstomd, kunnen we ons gaan inbeelden onfeilbaar te zijn. Leiders die dit niveau van denken hebben bereikt, passen hun gedrag daar vaak op aan. Voor hun gelden andere regels of eigenlijk, helemaal geen regels meer. Realiseer je wel dat dit soort gedrag dus hetzelfde gedrag bij je volgers gaat oproepen. Overal in de wereld zie je dat narcistische, autoritaire leiders volgers hebben waar je dit soort trekken terugziet.

De snelle reis

Jaren geleden werkte ik in een bedrijf in een zeer competitieve branche. Er was een kans om een ​​belangrijke verkoop te doen aan een nieuwe klant die zich toevallig in Washington bevond. Als onderdeel van de onderhandelingen over deze lange termijn levering van producten wilden ze een ontmoeting hebben met onze directeur Operationele Zaken.

Onze directeur vloog op een ochtend vroeg uit Amsterdam en kon, met het voordeel van de tijdzones, overdag met de klant afspreken. Aan het eind van de dag ging hij terug naar het vliegveld en vloog met het rode ogen terug naar huis.

Geef leiding door het juiste voorbeeld. Tijd goed gebruiken.
Tijdzones

Hij bespaarde wat geld, geen hotelverblijf, etc. een belangrijke overweging in ons moeilijke zakenklimaat. Maar de belangrijkste reden voor de snelheid van zijn reis was dat hij het goede voorbeeld wilde geven. Hij vertelde me later: het was belangrijk voor mensen om te weten dat ik voor het bedrijf ging, en niet voor een minivakantie.

Het voorbeeld dat hij gaf, maakte een verschil voor degenen die hij leidde. Door zijn simpele daad hebben mensen zich opnieuw gefocust op manieren om het bedrijf te verbeteren en geld te besparen. De directeur heeft duidelijk het goede voorbeeld gegeven.

Effectief leidinggeven is het goede voorbeeld geven

Dit is één van de vele voorbeelden om de kracht van het juiste voorbeeld van een leider te illustreren. Mensen kijken naar wat hun leiders doen en zullen het voorbeeld volgen. Dit gedrag kun je dus ook in je voordeel gebruiken.

Neem vandaag eens de tijd om de richting die jij als leider geeft te herzien. Bekijk de keuzes die voor je liggen en maak de beste keuze, niet gebaseerd op comfort of gewoonte, zoals de rupsen, maar op basis van het toekomstige resultaat dat jij wenst.

Maak je keuze en houd vast aan wat je je hebt voorgenomen. De combinatie van gedurfde beslissingen en acties die in overeenstemming zijn met je woorden, zal krachtig zijn en je in staat stellen mensen, en dus je organisatie, in de goede richting te bewegen.

Naar Online Cursus Effectief Leiderschap

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *