Hoe word je een leidinggevende waar mensen van houden?

Hoe word je een leidinggevende waar mensen van houden?

Het antwoord is:
Als je prioriteit geeft aan het zien van mensen, zullen ze je mensen je volgen waarheen jij ze ook leidt.

“We gaan ervoor!” Toen ik dat hoorde op mijn tweede dag als verkoper, bevroor ik. Enschede 2004. Net begonnen en meteen een trainingsdag met de “toppers”. Wat heb ik trouwens geleerd dát woord te haten, maar dit terzijde. De trainer had ons opgedragen om ons in kleine groepen op te splitsen om typische rollenspellen te doen waar de meeste verstandige mensen bang voor zijn. Het doel was om uiteindelijk comfortabeler aan de telefoon over te komen.

“Annet!” Ik hoorde mijn naam aan de andere kant van de kamer geschreeuwd worden. “Annet!”

Mijn leidinggevende riep me bij zich. Nadat ik had uitgevonden hoe ik mijn benen weer kon gebruiken, liep ik in pure paniek naar hem toe. Mijn leidinggevende was een lange man van ongeveer 1.85 en had mij allervriendelijkst welkom geheten op mijn eerste dag. Dat hielp me niet mijn zenuwen nu onder controle te krijgen.

Gesprek van die dag (ongeveer):

“Je ziet er niet al te best uit,” zei hij. “Hoe gaat het?”
“Ik w-weet niet of dit nou is wat ik in een baan zoek” stotterde ik.
“Wat wil je doen?” vroeg hij.
“Ik werk me er wel doorheen!” reageerde ik dapper.
“Ik verwacht iets beters van je. Kom mee.”

Terwijl hij naar mij bureau liep, greep hij een stapel prospects. “Lees die door. Haal de belangrijke zaken eruit en breng de essentie terug tot één A4-tje. Laat het me weten als je ergens vastloopt.”

“Je gaat niet bij me zitten?”
“Nee. Het feit dat je het lef had om op een dag als vandaag gewoon te verschijnen, zegt me dat je het prima zult doen. Bovendien houden de meeste mensen het sowieso niet lang vol als ze hier liever niet willen komen werken. Kijk of je je wat meer op je gemak gaat voelen. Ik ben in mijn kantoor.”

Ik heb drie jaar met veel plezier op dit kantoor gewerkt.

Hoe word je een leidinggevende waar mensen van houden? Geef prioriteit aan het oprecht zien van mensen.

Waar gaat hier om?

De beste bazen hebben “supervisie”.

Mijn verhaal is nu 17 jaar geleden. Sinds die dag heb ik verschillende banen gehad en heb ik verschillende bedrijven gezien voordat ik voor mezelf begon. Ik heb verschillende leidinggevende functies gehad in zowel de commerciële als de niet-commerciële sector. Tot op de dag van vandaag, als ik denk aan de kwaliteiten van iemand die het waard is om te volgen, denk ik terug aan de acties van mijn leidinggevende in Enschede in 2004.

  • Ik zou het geen week hebben volgehouden als hij niet flexibel was geweest.
  • Geen week zou ik het hebben volgehouden als hij niet bereid was geweest de regels te verbuigen.
  • Ik zou het geen week hebben volgehouden als hij geen “supervisie” had gehad en de tijd had genomen om mij als individu te zien.

Hoe word je een leidinggevende waar mensen van houden?

Grote leiders zijn er in alle soorten en maten. Sommigen nemen het initiatief. Ze stellen hun doel en motiveren vervolgens mensen om zich bij hen aan te sluiten. Anderen leunen achterover en kijken wat er kan gebeuren, of in veel gevallen proberen ze te bepalen waar hun mensen naartoe willen, en dan gaan ze op weg om hen te helpen daar te komen.

De beste leiders, zoals mijn voormalige leidinggevende, werken echter hard om het bewustzijn te ontwikkelen om te weten hoe en wanneer deze leiderschapsstijlen moeten worden gecombineerd.

“Zelfverzekerd!”, “Besluitvaardig!”, “Moeilijk!” Als je de helft van mijn verkoopteam van destijds zou vragen om mijn leidinggevende beschrijven, dan zouden ze zo reageren. De andere helft zou echter een heel ander beeld schetsen, omdat ze, net als ik, zouden komen met woorden als “Geduldig!”, “Empathisch!”, “Vriendelijk!”

Dit is hoe een leider eruit ziet die niet alleen gerespecteerd wordt, maar ook geliefd is.

Hoe word je een leidinggevende waar mensen van houden?

Ze werken hard om de intelligentie te ontwikkelen om niet alleen elk kantoor te “lezen” waar ze binnenkomen, maar ook om te herkennen dat elk persoon uniek is en verschillende omstandigheden nodig heeft om het beste te gedijen.

Ze werken hard om ervoor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen en ze brainstormen met hun ondergeschikten over manieren om ze beter vooruit te helpen.

Ze werken hard om streng te zijn als dat nodig is en flexibel als het erop aankomt.

Als je leidinggevende wordt

Er is mij ooit verteld dat op het moment dat je een leidende positie betreedt, je persoonlijke carrière eindigt, omdat je enige taak is ervoor te zorgen dat de mensen onder je stijgen.

Ik heb het geluk dat ik al vroeg in mijn carrière de kans heb gehad om die woorden in actie te zien. Mijn eerste leidinggevende was daar een wandelend voorbeeld van en zijn team hield van hem.

Extravert. In zichzelf gekeerd. Hoog. Kort. Wit. Zwart. Jong. Oud. Het maakte niet uit. Hij bracht ons allemaal waar we moesten zijn door de dingen snel en luid te doen bij sommigen en langzaam en stil bij anderen.

Ik begon mijn carrière als een angstig, twijfelende jongvolwassene. Tegenwoordig ben ik een zelfstandige coach die nu haar brood verdient door mensen te helpen hun communicatieve vaardigheden te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Hoe word je een leidinggevende waar mensen van houden? Coachingsvaardigheden

Ik ben trots op het feit dat mijn obstakel mijn weg is geworden. Maar geen van het succes dat ik heb bereikt, zou mogelijk zijn geweest als mensen zoals mijn eerste leidinggevende me niet hadden gezien hoe ik was – om me te helpen de persoon te worden die ik wilde worden.

Eén persoon tegelijk; één situatie tegelijk. Als je prioriteit geeft aan het zien van mensen, zullen ze je volgen tot het einde van de wereld.

Naar Online Cursus Effectief Leiderschap

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *