Leiding geven door het goede voorbeeld

Leiding geven door het goede voorbeeld. Als leidinggevende moet je zelf het goede voorbeeld geven. Mensen en dus ook medewerkers besteden meer aandacht aan daden dan aan woorden. Wat deze waarheid eveneens inhoudt, maar wat niet altijd wordt gezegd, is dat mensen elk voorbeeld zullen volgen dat we als leidinggevenden geven.

Om dan een opmerkelijke leider te zijn, moeten we bewuste keuzes maken om de juiste voorbeelden te geven om te leiden in richtingen die we willen dat mensen volgen. Het is dus belangrijk dat we leiding te geven door het goede voorbeeld zelf neer te zetten.

We zijn als mensen trouwens niet uniek in de wereld als het gaat om het volgen van leiders.

De rupsen

Processierupsen zijn een ongebruikelijke soort. Ze reizen achter elkaar aan, kop aan staart op zoek naar voedsel. Vanwege dit gedrag voerde Jean Henri Fabre, de Franse entomoloog, een experiment uit.

Hij plaatste processierupsen achter elkaar in een cirkel rond de rand van een theekopje. In de theekop plaatste hij hun favoriete eten, centimeters van hun huidige locatie.

Door instinct en de kracht van gewoonte cirkelde de ring van rupsen zeven dagen rond het theekopje, totdat ze stierven van uitputting en honger. Ze stierven met het voedsel dat ze zochten op slechts enkele centimeters afstand. Vanwege hun aard gingen ze er allemaal vanuit dat een andere rups de leiding had.

Leiding geven door het goede voorbeeld te geven

Hoewel wij mensen inzichtelijker, complexer en intelligenter zijn, bootst ons gedrag helaas vaak dat van de processierups na.

We volgen onze leiders en hun gewoonten vaak blindelings, zonder ons af te vragen of onze richting ons zal brengen waar we heen willen. Als we leiding geven, vertrouwen we vaak te veel op instinct en gewoonte. Misschien nog erger, als we zelf geen leider zijn, denken we soms helemaal niet na, ervan uitgaande dat de leiders het wel zullen weten en het automatisch goed doen. Misschien doen ze dat ook wel. Of misschien zetten we gezamenlijk onze eigen theekopje neer.

Blind volgen is niet goed voor ons als individuen, maar kan zelfs ronduit kwalijk zijn voor leiders. Als leiders worden we gevraagd om mensen naar een gewenste uitkomst te leiden. Dat kunnen prestaties zijn, of een bepaald gedrag. Van ons wordt terecht verwacht dat we dat doen met goede informatie en een onderbouwde aanpak. Als we als leider nergens meer een weerwoord krijgen, als kritiek is verstomd, kunnen we ons gaan inbeelden onfeilbaar te zijn.

Leiders die dit niveau van denken hebben bereikt, passen hun gedrag daar vaak op aan. Voor hun gelden andere regels of eigenlijk, helemaal geen regels meer. Realiseer je wel dat dit soort gedrag dus hetzelfde gedrag bij je volgers gaat oproepen. Overal in de wereld zie je dat narcistische, autoritaire leiders volgers hebben waar je dit soort trekken terugziet.

De snelle reis, een voorbeeld van voorbeeldgedrag

Jaren geleden werkte ik in een bedrijf in een zeer competitieve branche. Er was een kans om een ​​belangrijke verkoop te doen aan een nieuwe klant die zich toevallig in Washington bevond. Als onderdeel van de onderhandelingen over deze lange termijn levering van producten wilden ze een ontmoeting hebben met onze directeur Operationele Zaken.

Leiding geven door het goede voorbeeld, directeur laat zelf het gewenste gedrag zien

Onze directeur vloog op een ochtend vroeg uit Amsterdam en kon, met het voordeel van de tijdzones, overdag met de klant afspreken. Aan het eind van de dag ging hij terug naar het vliegveld en vloog met het rode ogen terug naar huis.

Hij bespaarde wat geld, geen hotelverblijf, etc. een belangrijke overweging in ons moeilijke zakenklimaat. Maar de belangrijkste reden voor de snelheid van zijn reis was dat hij het goede voorbeeld wilde geven. Hij vertelde me later: het was belangrijk voor mensen om te weten dat hij voor het bedrijf ging, en niet voor een minivakantie.

Dit is een praktijksituatie van leiding geven door het goede voorbeeld dat herkenbaar en goed navolgbaar is voor de meeste mensen. Hoe vaak kom je dit soort leidinggevende trouwens tegen?

Leiding geven door het goede voorbeeld

Het voorbeeld dat hij gaf, maakte een verschil voor degenen die hij leidde. Door zijn simpele daad hebben mensen zich opnieuw gefocust op manieren om het bedrijf te verbeteren en geld te besparen. Wat de directeur hier deed was leidinggeven door het goede voorbeeld zelf te laten zien. Geen enkele lager geplaatste in de organisatie haalt het nu in zijn of haar hoofd een zakelijke trip naar het buitenland als minivakantie op kosten van de organisatie te vieren.

Dit is één van de vele voorbeelden om de kracht van het juiste voorbeeld van een leider te illustreren. Mensen kijken naar wat hun leiders doen en zullen het voorbeeld volgen. Dit gedrag kun je dus ook in je voordeel gebruiken. Geef leiding door het goede voorbeeld te geven.

Neem vandaag eens de tijd om de richting die jij als leider geeft te herzien. Bekijk de keuzes die voor je liggen en maak de beste keuze, niet gebaseerd op comfort of gewoonte, zoals de rupsen, maar op basis van het toekomstige resultaat dat jij wenst. Maak je keuze en houd vast aan wat je je hebt voorgenomen. De combinatie van gedurfde beslissingen en acties die in overeenstemming zijn met je woorden, zal krachtig zijn en je in staat stellen mensen, en dus je organisatie, in de goede richting te bewegen.

Naar Online Cursus Effectief Leiderschap

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *