Omgaan met tegenslag en obstakels overwinnen. Iedereen krijgt in zijn of haar leven met tegenslagen en obstakels te maken. Dat hoort bij het leven. Toch zie je grote verschillen in hoe mensen met tegenslagen en obstakels omgaan. Het is belangrijk dat je alle obstakels of tegenslagen die je in je leven tegenkomt, onder ogen ziet en ze daar en dan aanpakt – anders kunnen ze je leven voor altijd vergallen.

Omgaan met tegenslag en obstakels overwinnen

Voor wie?

Deze online cursus Omgaan met tegenslag en obstakels overwinnen is bedoeld voor mensen die vanuit zichzelf willen beter of anders leren omgaan met tegenslagen en obstakels die je tegenkomt. Of het nu gaat om privé, zakelijk of allebei.

Als leidinggevende kun je deze cursus ook inzetten bij medewerkers die een steuntje in de rug nodig hebben.

LET OP! Deze online cursus is géén vervanging van therapie of traumaverwerking.

Wat leer je in de online cursus Omgaan met Tegenslag; Obstakels overwinnen

  • Waarom het belangrijk is om te leren met obstakels en tegenslagen om te gaan
  • Hoe je doelen stelt die haalbaar en realistisch zijn
  • Wat is de waarde van obstakels en tegenslagen voor je leven?
  • Hoe je gefocust en toegewijd kunt blijven

Klagen en somberen over obstakels of tegenslagen zullen ze niet laten verdwijnen. Ook jezelf vergelijken met anderen die het zoveel makkelijker of beter lijken te helpen, zal jou niet verder helpen.

Het is belangrijk dat je alle obstakels of tegenslagen die je in je leven tegenkomt, onder ogen ziet en ze daar en dan aanpakt – anders kunnen ze je leven voor altijd vergallen.

Omgaan met tegenslag en obstakels overwinnen. Het stellen van doelen.

Als je niet weet wat je wilt, hoe weet je dan wanneer je het hebt? Evenzo is het belangrijk om te kunnen inschatten hoe dicht je bij het bereiken van je doel bent. Hoe je dit kunt doen? Houd in gedachten dat je doel is bedoeld om motivatie te stimuleren, niet om te ontmoedigen. Gaat het je helpen om uit het leven te halen wat je wilt? Heb je voldoende tijd om je doel te kunnen realiseren?

Ben je ooit in een andere stad geweest en moest je je weg vinden? Als dat het geval is, heb je waarschijnlijk een kaart geraadpleegd als je geen routeplanner of gps had.

Je hebt waarschijnlijk op de kaart gevonden waar je je bevond, en vervolgens in de index gekeken om de plaats te vinden waar je heen wilde, voordat je deze op de kaart zelf vond en zag waar deze zich bevond in verhouding tot je huidige locatie. Waarschijnlijk heb je met je vinger een route gevonden van waar je heen wilde naar waar je op dat moment was. Correct? Eigenlijk werkt het met omgaan met tegenslagen in je leven net zo.

Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Meestal is dat een combinatie van kennis, vaardigheden en geld om je doelen te verwezenlijken. Dit komt niet vanzelf. En soms moet je er écht veel moeite voor doen.

Voorbeeld dat je misschien aan het denken zet

Bedenk dit eens

Weet jij waar WD-40 voor staat? Het staat voor Water Displacement 40ste poging. Er waren 39 mislukte pogingen nodig om de formule goed te krijgen. Toen dat eenmaal was gebeurd, realiseerden mensen zich dat het ook een behoorlijk goed smeermiddel was.

En dat is het andere voordeel van het overwinnen van obstakels of tegenslagen: vaak ontdek je aan de andere kant een wereld van mogelijkheden waar je niet aan had gedacht.

Inhoud van de online cursus Omgaan met Tegenslag en Obstakels overwinnen

Video les 1: bepalen welke hindernissen de moeite waard zijn
Video les 2: kinderen leren met tegenslag om te gaan
Video les 3: wat de psychologie vertelt over obstakels en tegenslagen
Video les 4: krachtige manieren om tegenslag te overwinnen
Video les 5: hoe je mentaliteit je succes beïnvloedt
Video les 6: zijn obstakels slecht?
Video les 7: maak gebruik van je natuurlijke vermogen om kansen te benutten
Video les 8: geheimen om obstakels om te zetten in succes
Video les 9: wat te doen als hindernissen of tegenslagen te veel lijken
Video les 10: waarom de meest succesvolle mensen meesters zijn in het overwinnen van obstakels

Bonus video met 20 tips

E-book Omgaan met obstakels en Tegenslagen
Samenvatting van de videolessen in pdf formaat
Werkboek met opdrachten en inzichten

De kosten van deze online cursus
Omgaan met Tegenslag en Obstakels overwinnen
is € 49,95 inclusief btw.

Dit is een eenmalig totaal bedrag. Na verwerking van de betaling krijg je toegang tot al het lesmateriaal. Er zijn geen aanvullende kosten of inschrijving voor iets anders dan de cursus zelf.

Schrijf je hier in voor de cursus