Prioriteiten stellen om je doelen te bereiken. 4 redenen waarom je het niet allemaal voor elkaar krijgt

Heb je het gevoel dat je hard werkt, maar nooit iets gedaan krijgt? Dit is een veelvoorkomend probleem dat eigenaren van kleine bedrijven, freelancers en solo-ondernemers plaagt.

Prioriteiten stellen om je doelen te bereiken, cursusboek

Als je merkt dat je je doelen niet bereikt, trap je waarschijnlijk in een van deze vier valkuilen:

1 – Niet de goede prioriteiten stellen

Hoe begin je aan je lijst met dingen om te doen? Kies je er gewoon willekeurig een uit de lijst en ga je aan de slag?

De reden dat je onvoldoende gedaan krijgt, kan simpelweg een kwestie zijn van niet de juiste prioriteiten stellen. Je kunt het beste prioriteiten stellen door naar een lijst van drie tot vijf dagelijkse items te kijken en te kiezen welke het meest urgent en belangrijk is. Neem vervolgens de resterende items en herhaal dit. Doet dit net zo vaak totdat je een lijst hebt gerangschikt van meest naar minst belangrijk.

2 – Te veel afleiding

Je dag gaat misschien voorbij zonder iets gedaan te krijgen, omdat je er niet in bent geslaagd om afleiding te elimineren. Het kan goed zijn dat je je niet eens inzichtelijk hebt wat je afleidt.

We leven in een tijdperk van constante elektronische meldingen van de altijd aanwezige computerschermen die ons omringen. Voeg aan deze afleiders de regelmatige onderbrekingen van mensen en telefoontjes toe, en het is een wonder dat er nog iemand is die überhaupt iets gedaan krijgt.

Schakel tijdens het werken aan specifieke taken je elektronische apparaten uit en controleer geen e-mail. Laat de mensen om je heen weten dat je niet afgeleid mag worden. Zijn er telefoontjes of dringende zaken, handel deze dan snel af of spreek een ander moment af waarop je ze je volle aandacht kunt geven.

3 – Alles duurt langer dan je dacht

Zelfs met een goed geprioriteerde takenlijst, kan het zijn dat je aan het einde van de dag komt met een aantal items waar je niet aan toe bent gekomen. Dit komt omdat alles langer duurt dan je had verwacht.

Een goede manier om dit te voorkomen, is door voor elk item een ​​tijdslimiet in te stellen. Beslis dat je bijvoorbeeld een uur aan dit project gaat besteden, of je gaat maximaal twee uur aan deze taak werken en pakt het de volgende dag weer op als het niet af is.

4 – Je doet de dingen niet op het juiste moment

We hebben allemaal optimale momenten van de dag waarop we het meest productief zijn. Het is belangrijk om de jouwe te kennen, zodat je de belangrijkste of moeilijkste taken op die momenten kunt plannen.

Als je bijvoorbeeld op je best bent in de late ochtenden, reserveer dan die tijd om het meeste werk gedaan te krijgen. Elimineer afleiding en concentreer je tijdens deze uren op de meest dringende taken.

We hebben ook optimale tijden voor bepaalde soorten taken. Je bent misschien het beste in het oplossen van problemen, bijvoorbeeld ’s middags na de lunch. Misschien vindt je ’s avonds ‘ideemomenten’ waarop je inspiratie opdoet. Het plannen van taken op de juiste tijden is de beste manier om je sterke punten en ritmes te bewust te gebruiken om meer gedaan te krijgen.

Cursusboek en werkboek

Prioriteiten stellen om je doelen te bereiken; Blijf Doelgericht

Je kunt ook je efficiëntie verbeteren door je doelen voor ogen te houden en ervoor te zorgen dat de taken waar je je tijd aan besteedt u dichter bij deze doelen brengen.

Wil je meer leren over efficiënt werken, tijd beheren en alles voor elkaar krijgen? Klik hieronder om je in te schrijven voor mijn volledige cursus over de 3 P’s – Prioriteren, plannen en produceren. Het bedrag voor deze cursus is € 22,50 (inclusief BTW).

Inschrijven voor de cursus 3 Eenvoudige Time Management Strategieën voor Kleine Bedrijven (scrol naar beneden voor de goede cursus).

Naar Homepage